Lokakuun remonttisuunitelma kuului siis näin:

Lokakuu: ruokarytmin ja liikunnan säännöllistäminen. Tavoitteena luoda sopiva ruokailurytmi ja muistaa säännöllisesti syödä välipaloja. Liikuntaa voimien mukaan, mutta viikottain.

Ruokailut: Aamupala, aamuvälipala, lounas, välipala, iltaruoka, iltapala.
Liikunta: 2x kuntosali, 2x aerobinen (1h/kerta)

Lounaan yritän valmistaa kotona seuraaviksi päiviksi, tai jos en ehdi/jaksa koetan valita salaattia, keittoa tai kalaa ravintolalounaalla. Aamupäivällä ja iltapäivälle ennen töistä lähtöä hedelmä huikopalaksi. Iltaruoka voi olla ruokaisampi välipala (leipää ja jogurttia) tai riippuen lounaasta joko salaattia, keittoa tai jotain vahvempaa. Kuitenkin niin, että päivässä tulisi vain yksi "tukeva" ateria ja toinen olisi sitten hieman kevyempi. Iltapalaksi leipää, näkkäriä tms.

Kuukauden tavoitteena 0-1 kg pudotus.

Kyllä se Kutri vaan oli oikeassa; säännöllinen syöminen ja nälän hallinta on kaiken perusta. Huomaan nyt heti eron olossa ja mieliteoissa, jos laiminlyön kahta lämmintä ateriaa päivässä, tai välipaloja. Erityisen tärkeitä ovat aamupäivä- ja iltapäivä välipalat. Nälkä alkaa normaalisti tulla jo 10 jälkeen aamulla, mutta lounaalle mennään yleensä vasta 12:sta aikaan, joten jos olen kaksi tuntia kärvistellyt nälkäisenä, järkevien lounasvalintojen tekeminen on huomattavasti vaikeampaa. Samoin ennen töistä lähtemistä on hyvä ottaa jotain välipalaa, muuten kaupan kautta kotiin mentäessä ruoaksi tarttuu mukaan niitä epäterveellisempiä vaihtoehtoja.

En tainut kertaakaan viime kuussa viedä lounasta töihin; se on vaan niin työlästä tehdä lounasta edeltävänä iltana, ja kun meillä ei ole pakastinta, niin ei voi oikein viikonloppunakaan tehdä ruokaa talteen. Silti olen lounaalla onnistunut mielestäni aika hyvin salaattia, keittoa tai kevyempää aasialaista. Mutta tämä on siis asia jossa voisi vielä aika paljon parantaa.

Erityisen ylpeä tällä jaksolla olin siitä, että ollessani kipeä pidin kiinni ruokailuista, vaikka ruoka ei niin maistunutkaan. Tämä oli varmasti ensimmäinen kerta sairaana ollessa, että tuli syötyä kunnon ruokaa ja en vaan korvannut syömisiä herkuilla. Erityisen vaikea tehtävä, ja minä onnistuin siinä.

Liikuntaa ei tullut harrastettua niin usein kuin oli tarkoitus, mutta lukuun ottamatta sairasviikkoa ja viime viikkoa, salilla tuli käytyä punttaamassa sen kaksi kertaa viikossa. Lihaskuntojumpissakin aloitin jo käymään, vaikka alunperin ajattelin aloittaa vasta tässä kuussa. Mutta ei ne nyt niin rankkoja ole, joten hyvin jaksaa niissäkin jo käydä, ainakin kerran viikossa.

Kaiken kaikkiaan olen ihan tyytyväinen viime kuukauteen, vaikka pudotusta ei tullutkaan. Tavoitteessa sentään pysyttiin, kun ei myöskään tullut plussaa.

Miten tästä eteenpäin? Remonttisuunnitelmassa kerrotaan seuraavaa marraskuusta:

Marraskuu: Herkkujen vähentäminen minimiin ja yhden liikuntakerran korvaaminen/lisääminen lihaskuntojumpalla.

Kuukauden tavoitteena 1-2 kg pudotus.

Koska lokakuussa ei nyt sitten tullut yhtään pudotusta, niin marraskuun tavoitteena on tuo maksimipudotus eli 2 kg. Tähän aion päästä seuraavin keinoin:
  • Säännöllinen ruokailu: aamupala, aamuvälipala, lounas, välipala, iltaruoka ja iltapala
  • Lounaan tekeminen töihin ainakin kaksi kertaa viikossa, muina päivinä keitto/salaatti lounas
  • Säännöllinen liikunta: 2x kuntosali, 1x lihaskuntojumppa, 1x helppo spinning/muu aerobinen
  • Ei herkkuja tai hyvin vähän