Lauantaina tein vähän mittailuja jo, mutta olo oli kyllä hieman turvonnut. Olisi kiva päästä taas liikkumaan ja mittailla virallisesti vasta sen jälkeen. Askartelin tossa lauantaina tollasen painokäyrän tuonne sivuille. Siinä on nyt joka aamuiset painotarkkailut sen jälkeen kun tuon uuden vaakan ostin. Kuten kuvasta näkyy, paino heittelee aika paljon, mutta viimeisen viikon aikana on kyllä näyttänyt laskemisen merkkejä. Mutta kauheasta yrittämisestä, tsempistä ja mielestäni erittäin mallikkaasta syömisestä huolimatta paino ei ole juurikaan inahtanut pariin kuukauteen. Selväksi on tullut, että minun on aivan pakko pitää kiinni säännöllisestä syömisestä, omista eväistä ja riittävän täydestä jääkaapista sekä liikkua entistä enemmän, joskin pienempi teho riittää osaan liikunnasta. Apua tilanteeseen toivon myös lauantaina aloitetusta renkaiden käytöstä. Ainakin tähän mennessä paino on laskenut lauantaista jopa 0.5 kg. Saattaa tietysti johtua viikonlopun niukahkosta syömisestä ja menkkojen loppumisesta.

Eli tässä vielä viime kuun suunnitelma ja sen toteutuminen:

Marraskuu: Herkkujen vähentäminen minimiin ja yhden liikuntakerran korvaaminen/lisääminen lihaskuntojumpalla.

Kuukauden tavoitteena 1-2 kg pudotus.

Koska lokakuussa ei nyt sitten tullut yhtään pudotusta, niin marraskuun tavoitteena on tuo maksimipudotus eli 2 kg.


Tähän aion päästä seuraavin keinoin:

    * Säännöllinen ruokailu: aamupala, aamuvälipala, lounas, välipala, iltaruoka ja iltapala
    * Lounaan tekeminen töihin ainakin kaksi kertaa viikossa, muina päivinä keitto/salaatti lounas
    * Säännöllinen liikunta: 2x kuntosali, 1x lihaskuntojumppa, 1x helppo spinning/muu aerobinen
    * Ei herkkuja tai hyvin vähän

Pystyin tosi hyvin pitämään ruokailut säännöllisinä (lukuunottamatta kahta viimeistä päivää), ja suorastaan ylitin itseni eväiden teossa: koko kuukauden aikana kävin kerran (perjantaina) syömässä ravintolalounaan! Liikuntaa ei tullut harrastettua ihan niin paljoa kuin oli tarkoitus, mutta olen siinä löytämässä oman rytmini. Herkut pysyivät erittäin hyvin minimissä, muistini mukaan kuukauden aikana syötiin kerran lettuja ja kerran (tai kahdesti) karkkia n.10 karkkia/kerta. Mielestäni erittäin hyvä suoritus. Mutta ei riittävä. Paino ei tippunut oikeastaan ollenkaan. Sahasi 75.3 --> 75.9 ja siitä tippui viimeisen viikon aikana jopa 75.0


Joulukuun alkuperäinen suunnitelma kuului siis näin:

Joulukuu: Opittujen tapojen ylläpito, joulukilojen välttely. Säännöllistä liikuntaa myös joulunaikaan.

Kuukauden tavoitteena 0-1 kg pudotus.

Tarkennettu suunnitelma joulukuulle on seuraavanlainen:

Säännöllinen ruokailu ja eväät töihin. Viime kuussa molemmat päivän lämpimät ateriat olivat aika tuhtia tavaraa, eikä siis juurikaan mitään keittolinjaa, joten tämän kuun tavoitteena on, että vähintään neljänä iltana/päivänä syön jotain kevyempää joko töissä tai illalla kotona.

Herkuttelu minimiin ennen joulua, ja joulunpyhinäkin kohtuudella. Nyt pitäisi nämä kolme viikko ennen joulua (ja Suomeen tuloa) vältellä herkkuja viimeiseen asti. Eilen tästä tuli kyllä jo lipsuttua, kun käytiin kahvilla ja otin kahvin seuraksi mustikkamuffinsin. Perjantaina on myös vaikea tilanne, kun illalla on työpaikan pikkujoulut eli "jouluillallinen". Joulunpyhät yritän olla syömättä suklaata ollenkaan, ei se ole edes hyvää. Pipareista ja tortuista varsinkaan en juuri välitä. Aaton jälkiruoaksi teen varmaan ainakin itselleni hedelmäsalaattia ja tietysti myös glögiä täytyy saada. Uutena vuotena koetan vältellä kaikkia suolaisia herkkuja, kuten sipsejä.

Liikuntaa säännöllisesti ja paljon, mutta eri tehoilla. Jotenkin mä olen ajatellut, että en millään jaksa liikkua 4-5 tuntia enempää viikossa, mutta olen sen ajatellut jotenkin, että en jaksa käydä 4-5 kertaa viikossa jumpassa. Sehän on aika itsestään selvää varsinkin tällä kuntopohjalla. Parin viime viikon aikana minulle on vasta alkanut valjeta, että voishan sitä harrastaa vaikka paljon enemmänkin, kun tekisi eri tehoilla; ei kaikki liikunta tarvitse olla hikoiluttavaa ja kovasti sykettä nostavaa. Eli tarkoituksena olisi siis lisätä liikuntaa jopa 6 kertaan viikossa, mutta eri tehoilla, eli lisätä pitkäkestoista, mutta kevyehköä liikuntaa. En ole vieläkään löytänyt mitään vakio jumppia joissa kävisin ihan aina viikottain, ja toisaalta hyvä niin. Tuleepahan vaihtelua ja liikunnan voi sijoittaa sellaisiin päiviin kun se muiden tekijöiden (= töiden ja kaupassakäynnin) kannalta on sopivinta.

Katsotaan nyt mihin näillä eväillä päästään. Erittäin tyytyväinen olen, jos joulusta ja Suomen reissusta selviän ilman painonnousua. Tavoitteena on myös, että joulun aikaan tulisi harrastettua edes jotain liikuntaa, että ei ihan pökkelöityisi.

Mutta että ei jäisi vaan sanojen ja suunnitelmien tasolle, niin rupean valmistautumaan jumppalaan lähtöön!