Viikko sitten hurahti taas. Uskomatonta mihin tää aika menee. Kohta on joulukin. Perjantaiaamuna iski jo ratikassa pieni jouluahdistus. Mitä hittoa mä kenellekin ostan jouluna? Kun pitäis olla sellasta, että menee koneessa särkymättä, pitäis olla jotain kivaa ja tarpeellista, kun en mitään turhaa roinaa halua antaa ja lahjat on saatava ostettua täältä, Suomessa ei ole yhtään aikaa juosta kaupoissa. Olen niiiin huono keksimään mitään joululahjoja. Ahdistaa. Lauantaina käytiin sen verran kaupungilla kävelemässä, että totesin ihmisten tulleen hulluiksi jo nyt. Lahjat pitäis aina ostaa jo lokakuussa, sillon on tarpeeksi aikaa miettiä ja ihan kaikki ihmiset ei ole samaan aikaan panikoimassa joululahjaostosten kanssa. Ahdistaa lisää. Kai sinne tungokseen pitäisi pian yrittää. Ehkä joku ilta viikolla? Sen kun näkisi, että olis aikaa ja voimavaroja lähteä shoppailemaan _viikolla_.

Tällä viikolla jäi liikunnat vähän huonoille kantimille. Tiistaina kävin puntilla. Torstaina olin menossa spinningiin, mutta se jäi, kun mulla oli niin huono olo/fiilis sen naistenlääkärin jälkeen. Täytyy sanoa, että oli elämäni huonoin naistenlääkärikokemus. En mene yksityiskohtiin, mutta ei se mukavaa ollut. Siis itse tutkimukset meni paremmin kuin koskaan, mutta se henkinen puoli ei olisi voinut mennä juurikaan huonommin. Lopputulos: kierukkaa en saanut vaan ehkäsyrengasta yritetään. Katsotaan nyt miten se vaikuttaa. Tällä hetkellä asia ahdistaa huomattavasti vähemmän kuin vielä kaksi päivää sitten.

Perjantaina olin jälleen menossa jumpille, mutta töiden jälkeen iski kauhea närästys/vatsakipu. Ilta meni vaakatason ja vessan välillä. Eilen oli tosi hyvä päivä ja lähdin heti aamusta salille. Tein jalkatreenin ja sen jälkeen löysin uuden ihanuuden: juoksumaton. Tosin minä käytän sitä kävelytarkoitukseen. Nyt vasta opin, että juoksumatolla saa kyllä tosi tehokkaan rasvanpoltto treenin, kun säätää nopeuden ja tavoite sykkeen; laite pitää huolen siitä, että syke pysyy samana koko ajan säätämällä nousukulmaa. Se taitaa olla ainoa tapa millä saan tehtyä semmosta tasaista treeniä tarpeeksi matalalla teholla, että se peruskunto kasvaisi. Olen ihan ihastunut tähän, ja tänään olisi tarkoitus mennä vielä salille. Ehkä voisin viikolla käydä joku ilta ihan vaan kävelemässä salilla, kevyehköä mutta kuitenkin tehokasta. Joo, joku voisi nyt sanoa, että härreguud, eikö sitä voi ulkona talsia, mutta fakta kyllä on, että ei voi. Minusta tällaisessa suurkaupungissa lenkkeily pimeällä ei ole liian turvallista naisihmiselle. Ja kun kaupungista ei ulos pääse millään (1h menee junallakin, että maaseutu alkaisi), vaan kolkkoja asfalttikatuja pitäisi talsia, niin mieluummin menen kyllä puntille kävelemään, vaikka omakin järki sanoo, että hassun hommaa sellainen.

Tänään sain muuten ihan oikeaa ulkoilmaakin, kun kävin hakemassa ostamani polkupyörän. En tainnut muistaa kertoakkaan siitä, mutta ostin viime viikolla lähes käyttämättömän pyörän eräältä työkaverilta, joka muuttaa pian takaisin Suomeen. Kävin sen sitten tänä aamuna hakemassa ja pyöräilin kotiin. Oli todella mahtavaa, vaikkakin vähän kylmä sää. Ihmettelin kyllä kovasti, miten hyvin tällaisessa suurkaupungissa on huomioitu polkypyöräilijät: on omat reitit, opasteet, kaistat ja liikennevalot. Olipa helppoa ja turvallista sotkea. Silti, pyöräilykypärä pitää kyllä tuoda jouluna Suomesta. Vielä kun saadaan poikaystävälle pyörä kevääksi, niin sitten aletaan tekemään yhdessä pyöräretkiä vähän kauemmaksikin. Kivaa liikuntaa sekin.

Aamulla tuli siis jo pyöräilty 9 km (30 min) ja sen jälkeen laitoin ruokaa. Kokeilin tänä viikonloppuna molempina päivinä uusia reseptejä, ja täytyy sanoa, että teinpä herkullista ruokaa. Eilen tein fetatäytteisiä jauhelihapihvejä, tomaatti-valkosipuli-chilikastiketta ja lohkoperunoita, ja tänään riisi-broilerivuokaa. Kivaa saada vähän uusia vaihtoehtoja ruokalistalle. Nyt on sitten siis ensi viikoksikin ruoat tehtynä. Tässä kuussa olen kyllä tosi hienosti saanut tehtyä eväitä töihin; kertaakaan en ole vielä ravintolassa käynyt. Pari kertaa on joutunut käymään kaupasta (painonvartijoiden) valmisruokia, mutta ei monestikaan. Hassua, että se eväiden tekeminen tuntui aluksi niin vaikelta, mutta sitten kun päätin, että vähintään kahdesti viikossa pitää eväät olla mukana, niin yhtäkkiä saankin aikaiseksi tehdä eväät lähes päivittäin.

Tämän kuun painotavoitteesta sen verran, että huonolta näyttää. Tänään vaaka näytti ensimmäisen kerran kahteen viikkoon pieneneviä lukemia. Tällä viikolla taisin tosin olla kovasti turvoksissa, kun pillereitä tuli syötyä 4 viikkoa putkeen. Toivottavasti tuo rengas nyt vaikuttaa edes jotenkin tuohon turvotukseen. Loppuviikosta pitäisi taas kirjoittaa remonttiraporttia, katsotaan miltä silloin näyttää.

Tosi mukava viikonloppu on siis ollut. Huomenna taas töihin, mutta viikko menee taas varmaan aikamoisella vauhdilla. Ja taas on joulu viikon lähempänä. Mutta nyt salille, läpi vesisateen....