Kirjoittelin viime maanantaina tänne, mutta yhteysongelmista johtuen ei teksti tullut koskaan perille. Laitetaan nyt kuitenkin julki, kun on kerta tullut raapusteltua:

Maanantai, 19.11.2007

Meidän mökki viileni eilen illalla, ja tänä iltana ollaan sitten yritetty lisäillä eristeitä ikkunoihin. Eilis iltana alkoi sopivasti tuulla nujakoimaan sopivasta kulmasta niin, että ikkunoista vetää kuin auki olisivat. Lattiat ovat ihan kylmänä kahden metrin päähän ikkunoista ja ulkoseinästä. Villasukkaa siis jalkaan ja vaatteet päällä törötetään nukkumaan menoon asti. Että näin meillä täällä Keski-Euroopassa.

Se on muuten jännä, että nää saksalaiset aina ihmettelee, jos suomalainen valittaa kylmää, kun meillähän on aina niin kylmä siellä pohjosessa, niin mehän varmaan ollaan ihan immuuneja sille. Nää ite asuu tällasissa tuulitunneleissa, joissa talvella vetää niin pirusti, että verhotkin heiluu. Saksalaiset tuntuu muutenkin tykkäävän viileämmistä asunnoista (ja pienemmistä lämmityskuluista): 19 astetta on ihan sopiva huonelämpötila ja makuuhuoneeseen riittää vähän vähempikin. Sitten ne ihmettelee, kun me tykätään, että kotona tarkenee t-paidassakin ja lämpö pidetään siinä mukavassa 23 asteessa. Niin, onhan siellä Suomessa kylmä, mutta kyllä meillä sentään sisällä taloissa lämmintä piisaa.

Muuten päivä meni taas varsin kiireisesti töissä. Illalla ehdin tehdä kasvissosekeittoa ruoaksi ja neuloa toisenkin vauvan haalarin lahkeen loppuun. Huomenna onkin salipäivä taas, joten neulomaan pääsee taas varmaan keskiviikkona. Mutta nyt aion mennä jo näin oikein aikaseen nukkumaan ja nukkua ihanat, kunnon yöunet.