No niin, nyt se sitten iski; kesäflunssa nimittäin. Tunnollisena työntekijänä alkoi perjantai-iltana kurkkukipu joka muuttui eilisen aikana räkätaudiksi. Se siitä liikuntaan palaamisesta taas vähäksi aikaa. Noh, jos jotain positiivista haluaa asiasta hakea, niin onneksi tulin kipeeksi nyt, enkä ensi viikonloppuna, kun pitäisi lähteä katselemaan niitä asuntoja. Todennäköisesti ehdin jo parantua aika hyvin siihen reissuun mennessä.

Perjantai-ilta meni siis kotona löhöillessä ja vauvan peittoa virkatessa. Ja taas on siitäkin lanka loppu. Olen tehnyt peittoa isoäidin neliöillä niin, että sisäosat vaihtelevat vaalean liilasta tumman purppuran (?) punaiseen ja ulkoreunat on kaikissa sellaisia sinivihreitä (punavihersokeana olen vähän heikko noiden värien kanssa, mutta omaan silmään ainakin sopii, tiedä sitten miltä se muista näyttää). Olen käyttänyt niihin ulkoreunoihin jo kaksi kerää lankaa, ja vielä olisi 8 lappua tekemättä, eli ei paljoa, mutta pakko se vaan on käydä ostamassa vielä yksi kerä.

Lauantaina käytiin aamusta kampaajalla. Ei mitään suuria muutoksia; värjäytin vaan tukan tasaisen ruskeaksi niin että kesäksi laitetut raidat peittyivät ja leikkautin vähän latvoja. Taas vaihteeksi on menossa projekti tukankasvatus. Iltapäivällä lähdettiin erään kaverin kanssa naapurikaupungin kauppakeskukseen pienesti ostoksille ja katsomaan Simpsons-leffaa. Tarkoitus oli mennä katsomaan ihan orginaaliäänillä, mutta toimitusvaikeuksien takia leffaa tarjoiltiin vain dupattuna. Iloinen yllätys oli, että kielitaito on tässä vuoden aikana todella parantunut niin, että jopa Simpsoneita (joka on mielestämme ehdottomasti vaikein sarja seurata dupattuna, koska ne puhuu niin nopeasti) ymmärtää oikein hyvin.

Ennen leffaa kävin sitten viimein ostamassa niitä lankoja. Ostin 600g kahvin ruskeaa micro lankaa, josta olisi tarkoitus tehdä tällainen takki, hieman itse soveltaen, eli ei ihan noin pitkää ja ehkä 3/4 hihoilla. Samalla ostin myös jättikerän tumman maitokahvin (?) väristä sekotelankaa, josta aloitin jo tekemään boleroa tämän ohjeen mukaan. Maanantaina pitää käydä ostamassa vielä kerä lankaa vauvan peittoon ja sukkapuikot. Laitan kuvia sitten kun alkaa valmista tulemaan.

No niin, tämähän alkaa jo vaikuttaa enempi käsityöblogilta kuin arvasinkaan, mutta mukavaa, kun välillä on jotain muuta ajateltavaa ja puhuttavaa kuin laihdutus. Laihdutuksesta voisin sen verran mainita, että viimeiset 1- 1,5 viikkoa ovat menneet oikein hyvin; olen syönyt säännöllisesti eikä ole ollut mitään hirmuisia mielitekoiluja. En ole edes ajatellut asiaa juurikaan, syönyt olen silloin kun on ollut nälkä ja sen verran, että maha on täyttynyt. Näin kun olisi aina. Ja vielä kun pääsisi liikkumaan, mutta nyt ei tietysti auta rasittua kun on kipeänä. On ehkä muutenkin parempi, että en nyt hirveästi ota paineita tuosta liikkumisesta, kun on niin monta asiaa menossa päällekkäin; työasioiden järjestelyt, viimeiset kiireiset viikot nykyisessä työpaikassa, Suomeen lähtö, asunnon hankkiminen, muuttojärjestelyt... Uudella innolla ajan kanssa sitten syyskuussa, kunhan ensin asetutaan uuteen paikkaan ja löytää jonkun mukavan uuden kuntoklubin kodin läheltä tai työmatkan varrelta. Siihen asti kunnon ja jaksamisen mukaan sillon kun on aikaa ja huvitusta.

Tänään siis lisää kotona lepäämistä, löhöilyä, neulomista ja asuntojen metsästystä. Illalla käydään eräässä lähiravintolassa syömässä, koska tämä on nyt sitten viimeinen vapaa viikonloppu täällä. Nyt takaisin puikkojen ääreen.